28 Mart 2012 Çarşamba

Fırça Nakışı - (Brush Embroidery) Kurabiyeler

 Merhabalar uzun zamandır denemeler yapıp çalışmayı palnladığım fırça nakışı üzerine yaptığım son çalışmalar bunlar oldu. Her deneme de biraz daha deneyim kazanıyorum. Sanırım bir kaç deneme sonra bayağı yeterlilik sağlayacağım. Umarım beğenirsiniz. Her ne kadar örnek olarak yayınladığım çalışmalara benzemese de sweetamber kadar olmam tabi ki... imkansız zamanla benzeyeceklerini ümit ediyorum. Çalışmalara devam.... bir de altın renkli gıda tozuna ihtiyacım var o olmadığı için süremedim belki o zaman daha şık görünebilirlerdi....daha fazla fotoğraf için facebook sayfamı ziyaret edebilirsiniz
 Royal icing tarifini ilgilenen arkadaşlar için verebilirim. Tam bir tutarlılık sağlamak için bayağı deneme yapmak gerekiyor. Örneğin pembe olan zemini biraz daha yumuşak kıvamlı icing ile doldurup üstündeki çiçekler için kullandığım icingi pudra şekeri ilavesi ile biraz daha kıvamını koyultarak çalıştım. Hala da icing tam istediğim gibi olmuyor. Pudra şekeri farklılığı bile kıvamı tutturmak için değişik sonuçlar verebiliyor. En iyi sonucu Dr.Ouetker'in pudra şekerinden aldığımı söylemeliyim
 Öncelikle kurabiyeleri pişirip soğuttuktan sonra pembe zemini yapıp 1 gece kurumaya bıraktım. Sonraki akşam çiçekli nakışları yapıp yine 1 gece kurumaya bıraktım. Royal icing kuruduktan sonra taşıma aşamasında dikkat gerektiriyor. Çünkü birbirlerine değdikçe kırılıp dökülmeler olabiliyor. Bu yüzden kremaya sertleştirici bir şey eklemeyi düşünüyorum.
 Bunlar da dantel nakışlı örneklerim. Hala çalışma malzemelerimi alamadığım için çok detaylı ve özenli olmadığının farkındayım :) Wilton un krema sıkma uçlarına ve torbalarına ihtiyacım var. En kısa zamanda gidip almayı planlıyorum.

20 yorum:

  1. ben de denedim icingle çalışmayı ama tuhaf bir matlık olmuyor mu ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet görüntü biraz mat oluyor. Onu da simli gıda tozları ile aşabiliriz sanırım...tabi beyaz olması düşünülenler için yapılacak bir şeyler vardır muhakkak. Zamanla öğrenip paylaşımda bulunuruz :)

      Sil
  2. ellerinize sağlık çok güzel denemeler bunlar yakında istediğiniz sonuçalara erişeceğinizi düşünüyorum benimde birkaç denemem oldu nekadar pürüzsüz yaysamda hem hafif pütürüklü bir doku ve de mat oluyor :( ...sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Yorumunuz için teşekkürler...Püf noktaları keşfettikçe paylaşımda bulunalım :)

    YanıtlaSil
  4. arkadaşlar kıvamın koyu olmasını istiyorsanız tartar kreması (aktar) parlak olmasını istiyorsanız da glikoz şurubu kullanın kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancı sitelerden aldığım tarfiflerde vardı... denemeyi düşünüyorum..paylaşım için teşekkürler..

      Sil
  5. Bloguma hoşgeldin :)) blog adına bayıldım beni çocukluğuma götürdün sğl :))
    Bu arada yaptıklarına da bayıldım ellerine sağlık harikasın....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim..

      Sil
  6. çokk sevimlilerr:)
    emeğine sağlık canım..
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Blogunun adı da kurabiyelerde çok güzel ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. çok ama çok güzel görünüyorlar... ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  9. Çok samimi söylüyorum, daha önce hiç bu kadar zariflerini görmedim, ellerine sağlık, tebrik ederim:)
    http://nazlininsofrasi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  10. Ne kadar güzel olmuşlar,dantel gibi.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Güzel sözleriniz için teşekkür ederim...tatmak isterseniz yatığım çalışmalardan size gönderbilirim :) çokkkk lezzetliler

    YanıtlaSil
  12. ay bunlar sanat eseri ya.. kıyamam ben bunları yemeye.. bayıldım, bayıldım.. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  13. Bloglar Listesi üyesi olduğunuz için, Blog Rehber tanıtım sayfanızı hazırladık.
    Lütfen bir göz atarak; a) değişiklik isteklerinizi b) bulunduğu kategorisi yanlış ise c) olması gereken başka kategoriler var ise c) mevcut kategoriler uymuyor ise önerdiğiniz kategori adını bildirmeniz halinde talepleriniz yerine getirilecektir.

    Ayrıca:

    Bloglar Listesinde yer alan isimlerin bazıları, Blog Star Seçmelerinde önerilen blogların isimleri olduğundan ve listeye otomatik alındıklarından dolayı, şu soruyu da sormak gereği duyuyoruz:
    Listeden ve/ya tanıtım sayfalarından kaldırılma talebiniz var ise onu da bildirin lütfen.

    Tanıtım sayfanıza girmek için:
    link: http://blogmuhtar.tk/ veya http://mahallemizinsakinleri.blogspot.com/
    burada KİŞİSEL BLOGLAR bloglar sekmesinie girdiğinizde YEMEK BLOGLARI sekmesine geçerseniz listede blog adınız bulacaksınız.
    Onaylarınızdan sonra, bu tanıtım sayfaları, ulaşım kolaylığı için, Bloglar listesine bağlanacaktır.

    Bu noktadan sonra kategorileri tekrar değiştirmek zor olacağından özellikle kategorileriniz konusunda bize bilgi vermenizi rica ederiz. Tekrarlıyorum: Eğer mevcut kategorilerden başka bir kategori olması gerekiryorsa bunu da bildirin yeni bir kategori açalım.
    Sayfa içeriğini, arzu ettiğiniz her zaman güncelleyebilir ve değiştirebilirsiniz..

    Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil