28 Mart 2012 Çarşamba

Fırça Nakışı - (Brush Embroidery) Kurabiyeler

 Merhabalar uzun zamandır denemeler yapıp çalışmayı palnladığım fırça nakışı üzerine yaptığım son çalışmalar bunlar oldu. Her deneme de biraz daha deneyim kazanıyorum. Sanırım bir kaç deneme sonra bayağı yeterlilik sağlayacağım. Umarım beğenirsiniz. Her ne kadar örnek olarak yayınladığım çalışmalara benzemese de sweetamber kadar olmam tabi ki... imkansız zamanla benzeyeceklerini ümit ediyorum. Çalışmalara devam.... bir de altın renkli gıda tozuna ihtiyacım var o olmadığı için süremedim belki o zaman daha şık görünebilirlerdi....daha fazla fotoğraf için facebook sayfamı ziyaret edebilirsiniz
 Royal icing tarifini ilgilenen arkadaşlar için verebilirim. Tam bir tutarlılık sağlamak için bayağı deneme yapmak gerekiyor. Örneğin pembe olan zemini biraz daha yumuşak kıvamlı icing ile doldurup üstündeki çiçekler için kullandığım icingi pudra şekeri ilavesi ile biraz daha kıvamını koyultarak çalıştım. Hala da icing tam istediğim gibi olmuyor. Pudra şekeri farklılığı bile kıvamı tutturmak için değişik sonuçlar verebiliyor. En iyi sonucu Dr.Ouetker'in pudra şekerinden aldığımı söylemeliyim
 Öncelikle kurabiyeleri pişirip soğuttuktan sonra pembe zemini yapıp 1 gece kurumaya bıraktım. Sonraki akşam çiçekli nakışları yapıp yine 1 gece kurumaya bıraktım. Royal icing kuruduktan sonra taşıma aşamasında dikkat gerektiriyor. Çünkü birbirlerine değdikçe kırılıp dökülmeler olabiliyor. Bu yüzden kremaya sertleştirici bir şey eklemeyi düşünüyorum.
 Bunlar da dantel nakışlı örneklerim. Hala çalışma malzemelerimi alamadığım için çok detaylı ve özenli olmadığının farkındayım :) Wilton un krema sıkma uçlarına ve torbalarına ihtiyacım var. En kısa zamanda gidip almayı planlıyorum.