2 Aralık 2014 Salı

Baby Mickey Mouse Pastası


Alp'in1.yaş günü için yapmış olduğum bebek mickey mouse temalı pastam. Resimler telefonla çekildiği için pek net değil.





Winnie The Pooh Doğumgünü Pastası

Bu pastamızı Winnie the pooh hayranı 18 yaşına giren genç bir hanımefendi için hazırladık. Lezzeti tadan misafirler tarafından tam not aldı. Pastalarımı katlandırırken pasta kekini ıslattığım suyun içerisine bir miktar brendi ekliyorum. Bu da pastaya enfes bir aroma ve lezzet katıyor. Beni takip eden pastacı arkadaşlarım da deneyebilirler. Vazgeçemeyeceğinizi garanti ediyorum. Winnie'li pasta yaşı büyüyüp kendisi hala çocuk kalanlara gelsin.





KESKİN KENAR VİNTAGE GÜLLÜ PASTA


Yine keskin kenarlı, dantel detaylı ve güllü vintage pastamız. Bu pastayı da kursa gittiğim gün yapmıştım. Keskin kenar oldukça meşakkatli bir iş. Aslında zamanla deneyimledikçe daha profesyonelleşilen bir maharet. İlk başlarda biraz zorlanılsa da zamanla tekniği iyice kavrayıp daha pratikleşiyor insan. Diğer şeker hamurlu pastalara göre biraz daha itina istediği kesin. Yine nişan ve söz pastası olabilecek bir renk ve vintage bir pasta modeli. Vintage renkleri çok seviyorum. Pastel mavi ve pembe vazgeçilmezim.




Keskin Kenar Pasta

Keskin kenar ve pembe güllü pastam karşınız da. Uzun zamandır keskin kenar çalışmak istiyordum ve sonunda bunu da öğrenmiş oldum. Artık hem keskin kenar hem de güllü pasta çalışmaları yapabilirim. Bu model keskin kenar nişan pastası olarak gayet güzel bir çalışma oldu. İleride değişik çiçek modelleri ile farklı çalışmalar yapabilirim. Ayrıca dantel detayı da pastaya ince bir ayrıntı katıyor. Yenilebilir dantel tozu ile yapılan bu modelin bir çok farklı silikon kalıbı mevcut. Ben şimdilik 2 ayrı modelden edindim istek üzerine fazlalaştırabilirim de. Bu iş öyle bir şey ki her gördüğün kalıbı alıp farklı bir model yaratmak ve ortaya birbirinden güzel işler çıkarmak istiyorsunuz. Öyle olunca da bazen kantarın topuzu kaçıyor ve elinizde gerekli gereksiz bir sürü kalıp birikmiş oluyor. Ne yapalım bu da benim en büyük hobim :) Keskin kenarlı nişan ve söz pastası yaptırmak isterseniz bana e-mail adresimden ulaşabilirsiniz




HOŞGELDİN BEBEK CUPCAKELERİ


Yine Ali Bebek için hazırladığımız bebek temalı cupcakelerimiz tadına bakan misafirlerimiz tarafından tam not aldı. Bebek eşyaları teması ile süslediğimiz cupcakelerimizi kurabiyelerimize uygun renlerde hazırladık. Hastane odasında ikram etmek üzere güzel bir alternatif oluşturdu. Sizde bu nefis cupcakelerden sipariş vermek isterseniz seydamemil@gmail.com adresimden iletişime geçebilirsiniz.







ALİ BEBEĞİN KURABİYELERİ

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba. Ali bebeğin hastane odası düzenlemelerine ait fotoğrafları bir önceki postta görebilirsiniz. Şimdi de Ali bebeğin hastane odasında gelen misafirlere dağıtılmak üzere hazırladığımız kurabiyelerimizi paylaşıyorum. Bu nefis terayağlı ve tarçınlı kurabiyelerden siz de yaptırmak isterseniz bana seydamemil@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. Her bebek kurabiyesi siparişimde birbirinden değişik modeller ve farklı renklerle çalışmayı seviyorum.